بسیاری از افراد تصور میکنند در هنگام سحر باید غذای پر چرب و پر کالری میل کنند تا در طول روز احساس
گرسنگی نکنند در حالیکه مصرف چنین غذاهایی خصوصا در ایام گرم سال باعث تشنگی و کم آبی بدن میشود.
بهتر است در هنگام سحر غذای کم چرب و مواد غذایی پر فیبر مثل میوه و سبزی مصرف شود تا آب فراوانی را
در خود جذب کند و در طول روز آب اضافه را آزاد کند .
مصرف آب زیاد در وعده سحر موجب رقیق شدن بیشتر اسید معده و آنزیم های گوارشی شده و هضم غذا
مختل میشود . همچنین مصرف آب ، آب میوه ، شیر کم چرب و دوغ بی نمک در فاصله افطار تا خوابیدن کمک
میکند.
در ماه رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پر چرب استفاده نشود .همچنین مصرف چای در وعده سحر
باعث از دست دادن آب میگردد.
مصرف مواد قندی ، کیک ، زولبیا ، بامیه ، حلوا ، شله زرد شیرین سبب افزایش وزن و چاقی میشود .
آش رشته غلیظ با پیاز داغ و روغن غذای خوشمزه ای است اما غذای مناسبی برای افطار نیست و بهتر
است با روغن و رشته کم تهیه شود .
توصیه میشود حداقل ۳۰دقیقیه پس از صرف یک افطار ساده و سبک اقدام به صرف شام شود .
نخوردن سحری نه تنها باعث کاهش کاهش وزن نمیشود بلکه به دلیل افت شدید قند در طی روز باعث افزایش
تمایل به خوردن غذاهای شیرین و چرب در هنگام افطار میشود .
ترکیب نان و پنیر و سبزی ، نوشیدنی گرم ، فرنی ، میوه و نان و غلات ، خرما ، کشمش دراین ایام
مناسب است.